MemoryLab logo

Efficiënter leren met MemoryLab

Zeker weten dat leerlingen en parate kennis beheersen, zonder dat dit extra tijd kost voor de docent? MemoryLab is een adaptief leersysteem dat het leren van feitelijke kennis makkelijker en efficiënter maakt door de leerstrategie aan te passen aan elke gebruiker.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat leerlingen in dezelfde studietijd met MemoryLab tot 10% meer informatie leren dan met traditionele lesmethoden. Omdat MemoryLab het individuele leerproces van elke leerling nauwkeurig inschat, kan het naast het verbeteren van leereffectiviteit ook traditioneel toetsen vervangen.

Voorop in digitale leertechnologie

In het onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal. De coronapandemie heeft de overgang naar digital leren op scholen versneld. Daarnaast blijft met een groot tekort aan leerkrachten en steeds vollere klassen de vraag naar digitale leeroplossingen groot. De verwachting is dat digitaal leren in de toekomst een steeds belangrijker rol gaat spelen in het onderwijs.

Bij MemoryLab geloven we dat slimme digitale leeroplossingen bij kunnen dragen aan het bieden van gepersonaliseerd onderwijs op grote schaal. Het MemoryLab algoritme past zich automatisch aan elke leerling aan, waardoor leerlingen altijd werken op hun eigen niveau. Door het digitaal bijhouden van het leerproces van elke leerling, kan de docent in één oogopslag zien hoe leerlingen presteren. Zo zijn leerlingen minder tijd kwijt aan het leren van parate kennis, én blijft er meer tijd over voor het geven van extra begeleiding waar dat nodig is. 

 

MemoryLab bij andere uitgevers

Lees hieronder hoe MemoryLab nu gebruikt wordt om digitaal leren te verbeteren.

Noordhoff uitgevers

Jaarlijks leren ruim 600,000 middelbare scholieren met MemoryLab via de lesmethoden van Noordhoff uitgevers. MemoryLab wordt gebruikt in Noordhoff’s digitale leeromgeving voor onder andere het oefenen van vocabulaire (Frans, Engels en Duits) en voor het leren van topografie.

Noordhoff gebruikt het MemoryLab algoritme voor gepersonaliseerd leren in hun eigen leeromgeving via onze API koppeling. Het MemoryLab algoritme bepaalt op basis van de antwoorden van de leerling op welke moment items het best herhaald kunnen worden, terwijl Noordhoff een eigen resultatenpagina gebruikt waar leerlingen en docenten de voortgang van de leerling kunnen inzien.

Ontdek de mogelijkheden 

MemoryLab in de digitale leeromgeving van Noordhoff uitgevers

MemoryLab in de digitale leeromgeving van Klett und Balmer uitgevers

Klett und Balmer uitgevers

MemoryLab wordt ook gebuikt in Zwitserland door Klett und Balmer uitgevers. Hier gebruiken leerlingen MemoryLab voor het leren van vocabulaire in Frans, Duits en Engels.

Klett maakt gebruik van een gepersonaliseerde versie onze webapplicatie en het MemoryLab algoritme. De opmaak van de webapplicatie is aangepast aan de huisstijl van Klett (logo’s, kleurenschema’s en lettertypen).

Ontdek de mogelijkheden 

Oplossingen

Webapplicatie en algoritme

Uitgevers kunnen ervoor kiezen om onze volledige webapplicatie in combinatie met het algoritme te gebruiken. Onze webapplicatie is de meest complete oplossing. De webapplicatie bevat onder andere de volgende functionaliteiten:

  • Gebruikers kunnen onbeperkt oefenen in onze gebruiksvriendelijke leeromgeving.

  • Gebruikers kunnen altijd hun leerstatistieken inzien en leerhistorie bekijken.

  • De leerprestaties van de gebruiker worden automatisch samengevat in ‘mastery credits’ die de leerling verdient wanneer de stof goed geleerd is. Deze credits kunnen handig gebuikt worden voor het beoordelen van de leerling.

  • Leerkrachten kunnen zelf lessen met open vragen of meerkeuze items aanmaken, lessen delen, en de voortgang van alle leerlingen in de lesgroep bijhouden.

  • De gegevens van de leerling en docent zijn altijd beschermd (MemoryLab voldoet aan de algemene verordening gegevensbescherming).

  • De huisstijl van de webapplicatie kan volledig naar wens aangepast worden.

API koppeling

Het is ook mogelijk om alleen het MemoryLab algoritme te gebruiken in een eigen online leeromgeving. Via de API koppeling worden tijdens het leren de responses van de gebruiker naar MemoryLab verstuurd, waar vervolgens het geoptimaliseerde leerschema wordt uitgerekend. De API koppeling is onze meest flexibele oplossing, en biedt de volgende functionaliteiten:

  • Gebruikers kunnen onbeperkt oefenen

  • Ons algoritme kan gebuikt worden in vrijwel elke digitale leeromgeving

  • De leerprestaties van de gebruiker worden automatisch samengevat in ‘mastery credits’ die de leerling verdient wanneer de stof goed geleerd is. Deze credits kunnen handig gebuikt worden voor het beoordelen van de leerling

  • De gegevens van de leerling en docent zijn altijd beschermd (MemoryLab voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Offerte aanvragen?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Wilt u meer weten?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Aan de slag!