MemoryLab logo

Gepersonaliseerd, Adaptief en Inclusief

Ontwikkeling van een kennisevaluatie- en leersysteem dat beter werkt voor neurodivergente en laagpresterende leerlingen.

Projectpartners
MemoryLabETS EMEARijksuniversiteit Groningen
Financiering
https://www.snn.nl/sites/default/files/images/Logo%20-%20EFRO%20FC%20-%20600x600_0%20%281%29.png
SNNEFROEuropese Unie

Over het project

We ontwikkelen een gepersonaliseerd, adaptief en inclusief kennisevaluatie- en leersysteem. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van duizenden neurodivergente en laagpresterende leerlingen die in het reguliere onderwijsaanbod tegen hindernissen lopen. Het project is een samenwerking tussen MemoryLab, een Groningse edtech-startup die adaptieve kennisevaluatie- en leertechnologie ontwikkelt, ETS, een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van eerlijke en valide kennistoetsing, en de Rijksuniversiteit Groningen, een noordelijke kennisinstelling met veel expertise over het menselijk brein. 

Over een periode van drie jaar ontwikkelen, valideren en demonstreren we een systeem dat leerlingen een op maat gemaakt leerproces biedt en kwetsbare en kansarme leerlingen de kans geeft om hun potentieel volop te benutten. Het project speelt in op de transitie van analoog naar digitaal, die zich in de Noord-Nederlandse onderwijssector in rap tempo voltrekt. Noordelijke scholen, leraren, leerlingen en andere belanghebbenden worden intensief betrokken bij het ontwerpen en toetsen van het systeem. Een klankbordgroep met experts en ervaringsdeskundigen levert waardevolle sturing. Dit project levert een grote sociaal-maatschappelijke, economische en wetenschappelijke impact in de regio Noord- Nederland.

Blijf op de hoogte

Volg deze pagina en onze social mediakanalen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het project.

Nieuws

maart 2024

Dr. Burcu Arslan, als wetenschappelijk onderzoeker bij het project betrokken namens ETS, presenteerde de eerste plannen voor het project op het TeaP congres in Regensburg, Duitsland. In haar presentatie omschreef Burcu het theoretisch kader waarbinnen de te ontwikkelen functionaliteit zal worden geformuleerd en geƫvalueerd.

Afbeelding van Dr. Burcu Arslan die de de eerste plannen voor het project op het TeaP congres in Regensburg, Duitsland presenteerde.

Laatst bijgewerkt: juni 2024

Juni 2024

Een nieuwe blogpost over dit project, geschreven door onze senior onderzoeker Maarten van der Velde, is nu online. Lees het hier.

Contact

Heb je relevante ervaring of ideeƫn die je met ons wil delen, of wil je meedoen aan een evaluatie van ons systeem in de klas? Wij horen graag van je! Neem dan contact op met maarten@memorylab.nl.

Offerte aanvragen?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Aan de slag!

Wilt u meer weten?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar: