MemoryLab logo

Hogere cijfers met MemoryLab

MemoryLab berekent hoe jij het beste leert, om feiten op jouw tempo aan te bieden. Hiermee maakt MemoryLab de optimale persoonlijke leerstrategie voor jou. Met MemoryLab haal je cijfers die tot één cijferpunt hoger liggen in vergelijking met andere niet-adaptieve leermethodes.

Hoe gebruik ik MemoryLab?

Beginnen met MemoryLab is heel makkelijk:

Registreer op onze app door naar my.memorylab.app te gaan

Volg de stappen op het scherm om een account aan te maken

Maak een les, of open een les van een ander in de bibliotheek, en start met leren! 

Tijdens het leren krijg je telkens een vraag te zien, zoals bijvoorbeeld een woord of plaatje. Vervolgens kun je een antwoord kiezen of intypen. MemoryLab werkt wat dat betreft een beetje als een traditionele overhoring, maar dan met een paar belangrijke verbeteringen die het leren efficiënter en effectiever maken!

Hoe werkt het?

Wanneer je voor aan een les begint, krijg je eerst de vraag mét het antwoord te zien. Vervolgens kun je zelf antwoorden. Na het antwoorden krijg je te horen of je het goed had en wat het goede antwoord was.

Bij elk antwoord dat je geeft kijkt MemoryLab naar welke vragen er al goed inzitten, waar je nog lijkt te twijfelen en welke vragen je nog niet helemaal onder de knie hebt. MemoryLab maakt dan een inschatting welke vraag je het beste kan oefenen door te kijken naar welke vraag je bijna gaat vergeten. Vervolgens krijg je dan de vraag te zien die jou het beste en het snelste helpt te leren!

Spaar alle leskronen en houd bij hoe ver je bent

Je kunt altijd zien hoe goed je de stof al kent en hoe ver je met de stof bent, omdat de app bijhoudt wat je hebt geleerd en wat je goed onder de knie hebt. 

Oefen wat je moeilijk vindt

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de twintig vragen uit het vak te oefenen die voor jou op dat moment het moeilijkst zijn. Dan heb je de volgende keer bij het oefenen van een specifieke les met die vragen niet meer zo’n moeite. 

Docenten

MemoryLab is een digitaal middel om woordjes en begrippen te leren. Het maakt gebruik van een adaptief leer-algoritme, ontwikkeld aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Leerlingen kiezen een les en krijgen vervolgens één van de feiten van die les te zien. De eerste keer krijgen ze het antwoord aangeboden, daarna is het aan hen om het goede antwoord te kiezen, typen of spreken. Na elk item krijgt de leerling feedback. 

Efficiënter leren met het algoritme

Het algoritme past zich aan aan de leerling en presenteert iedere keer dát item dat de leerling zal helpen het meest efficiënt te leren. Op basis van gegevens die verzameld worden bij ieder oefenmoment van een feit, kan het algoritme namelijk berekenen hoe lang het zal duren voor een bepaald feit vergeten zal zijn. Op basis hiervan beslist het een feit weer aan te bieden vlak voor het vergeten is. Door feiten die bijna vergeten worden te prioriteren en bij te houden hoe het individuele leerproces verloopt, kan het algoritme goed bepalen wanneer nieuwe feiten geïntroduceerd moeten worden. 

Docentenscherm

In het docenten scherm kun je voor iedere student zien in hoeverre ze de stof van de verschillende lessen of weken beheersen. Zo zorgt MemoryLab voor een individuele aanpak, waarbij voor jou als docent het overzicht behouden is.

Les aanmaken

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de lessen die je samenstelt. Je kunt de vragen en antwoorden allebei in tekst zetten, maar ook afbeeldingen en audio-bestanden zijn mogelijk voor zowel de vraag als het antwoord. Je kunt daarnaast kiezen voor multiple choice vragen, of vragen waarbij de leerling het antwoord zelf in moet typen. Wilt je meer mogelijkheden zien, raadpleeg dan de ‘zo werk het’ pagina.

Support

FAQ

Alles wat je moet weten over MemoryLab.
Kun je het antwoord niet vinden of heb je meer vragen?

Stuur ons een bericht.

Iedereen kan MemoryLab gratis inzetten voor persoonlijk gebruik. Probeer MemoryLab nu op mijn.slimstampen.nl. Wilt u MemoryLab inzetten in uw organisatie of instelling? Kijk dan eens naar onze oplossingen.

MemoryLab is gratis voor persoonlijk gebruik. De kosten voor het gebruik van MemoryLab zijn afhankelijk van welke onderdelen van het systeem u wilt gebruiken, waarvoor u het wilt gebruiken en hoeveel mensen het zullen gebruiken. Meer weten? Kijk dan eens naar onze oplossingen.

Jazeker, MemoryLab wordt gebruikt op ieder onderwijsniveau, van basisschool tot universiteit. Neem contact op over de mogelijkheden.

MemoryLab is te gebruiken om feitelijke kennis te leren op school, op uw bedrijf en thuis.

MemoryLab is het meest geschikt voor het leren van feitelijke informatie, zoals vocabulaire, begrippen of topografie. Voor meer informatie kun je eens kijken naar onze richtlijnen voor het aanmaken van items.

Offerte aanvragen?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Aan de slag!

Wilt u meer weten?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar: