MemoryLab logo

MemoryLab verkrijgt forse investering voor internationale groei

RUG Ventures en G-Force Capital investeren in de verdere internationale uitbreiding van MemoryLab in de markt van adaptieve leertechnologie.

Groningen, Nederland – 18 juli 2023 – MemoryLab, een bedrijf gespecialiseerd in adaptief leren en toetsvrije evaluatie, kondigt met vreugde aan dat het een investering van €575.000 ontvangt van RUG Ventures en G-Force Capital. Deze aanzienlijke investering, geleid door Corina Prent van RUG Ventures en Niek Huizenga van G-Force Capital, wordt gebruikt om verdere internationale uitbreiding van MemoryLab te financieren. MemoryLab is op weg om een marktleider te worden op het gebied van op A.I. gebaseerde adaptieve leertechnologieën.

De innovatieve aanpak van MemoryLab is gebaseerd op meer dan vijftien jaar wetenschappelijk onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft geleid tot een systeem dat leerefficiëntie met 10-15% verhoogt. Het adaptieve leersysteem is gebaseerd op een AI-gestuurd geheugenmodel dat berekent hoe goed elk feit wordt onthouden, gebaseerd op de snelheid en nauwkeurigheid van de reacties van een leerling tijdens het leren.

“We zijn erg verheugd om samen te werken met RUG Ventures en G-Force Capital,” zegt prof. dr. Hedderik van Rijn, oprichter en onderzoeker bij MemoryLab. “Deze investering valideert niet alleen de kracht van onze technologie, maar geeft ons ook de middelen om onze activiteiten uit te breiden en nog meer leerlingen over de hele wereld te helpen met onze innovatieve leeroplossingen.”

Corina Prent van RUG Ventures geeft aan: “We zijn erg enthousiast om de internationale groei van MemoryLab te ondersteunen. “De wetenschappelijke benadering van leren transformeert de manier waarop mensen studeren. Wij kijken uit naar hun impact op wereldwijde schaal.”

Niek Huizenga van G-Force Capital voegt toe: “De visie en toewijding van MemoryLab aan technologie en innovatie sluiten perfect aan bij onze investeringsfilosofie. We zijn ervan overtuigd dat deze investering MemoryLab in staat zal stellen om het volgende niveau te bereiken in de edtech sector.”

De investering zal van cruciaal belang zijn om het bereik van MemoryLab naar internationale markten uit te breiden, waardoor het bedrijf zijn unieke, op onderzoek gebaseerde leermiddelen naar een breder publiek kan brengen. De financiering zal MemoryLab tevens in staat stellen om het productaanbod verder te verbeteren en de inzet voor onderzoek en innovatie in het onderwijs te handhaven.

Over MemoryLab

MemoryLab is een pionier op het gebied van adaptief leren en toetsvrije evaluatie. Het biedt efficiënte en gepersonaliseerde leeroplossingen op basis van meer dan vijftien jaar wetenschappelijk onderzoek. De producten van MemoryLab worden gebruikt door grote uitgevers en universiteiten in Europa en de VS. MemoryLab heeft al meer dan 1 miljoen leerlingen geholpen om beter en efficiënter te studeren. Voor meer informatie, bezoek www.memorylab.nl.

Offerte aanvragen?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar:

Aan de slag!

Wilt u meer weten?

Vul het onderstaande formulier in:

Of mail naar: